Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Avontuur op São Miguel

Avontuur op São Miguel

Terug

Programma - 8 dagen / 7 nachten

Dag 1 - Aankomst op São Miguel
Onthaal op de luchthaven van Ponta Delgada en transfer naar het hotel in Ponta Delgada. Rest van de dag vrij.

Dag 2 - Wandeltocht Faial da Terra & Salto do Prego
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen. 
Afstand: 6 km - Duur: 3u - Niveau: middelmatig - technisch
 
Faial da Terra is een dorpje van Povoação, in het zuidoosten van het eiland. De wandeling begint met een steile smalle weg naar Sanguino - een dorpje dat in de vroege jaren '70 werd verlaten en nu stilaan wordt gerestaureerd. De rest van het pad loopt door de bossen, zeer onregelmatig, met veel korte steile heuvels tussen zeer dichtbegroeide vegetatie. Men kan het groen als het ware ruiken. Bij aankomst aan de waterval van Salto do Prego is er gelegenheid tot een verkwikkende duik voor de lunch. Op de terugweg volgen we een ander pad met dezelfde karakteristieke eigenschappen. Op het einde is er tijd voor een snack en kennismaking met de lokale bevolking.
Deze wandeling is niet aangewezen voor personen met knie- of enkelproblemen

Dag 3 - Walvisobservatie & bezoek aan het eilandje van Vila Franca*
Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada. In de namiddag drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Lunch inbegrepen.
Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.
Na dit avontuur is er een pauze in Vila Franca voor de lunch in een lokaal restaurant.
Daarna gaat u aan boord van een omgebouwde traditionele vissersboot voor de overtocht naar het eilandje van Vila Franca, een vulkanische krater in zee, die een gigantische natuurlijke baai heeft gevormd. Het eiland is een natuurreservaat waar u al snorkelend een grote diversiteit van vissoorten kan zien (maskers en snorkels zijn voorzien). Terug naar Ponta Delgada per boot of minivan.

*deze activiteit is enkel mogelijk tijdens het zomerseizoen vanwege de openingsperiode van het eilandje wat normaal loopt van 15 juni tot 15 september. Als alternatief is er een bezoek aan het Oficina Museum en de ananasplantages of een andere activiteit in overeenstemming met de klanten bij aankomst.

Dag 4 - Thematour naar Furnas (per minivan + lichte wandeling)
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen. 
We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven. 
De tour begint aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de befaamde cozido wordt bereid door middel van ondergrondse stoom, en een lichte wandeling rond het meer. Tijdens deze wandeling kan u genieten van een variëteit aan endemische planten. 
Daarna bezoek aan de stad Furnas met haar fumaroles en warmwaterbronnen met verschillende smaken. Dan kan u genieten van de cozido-lunch in een lokaal restaurant. 
Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie van endemische planten maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme ijzerhoudende thermaal zwembad (35°C-40°C), een heerlijke ervaring! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de theeplantage & fabriek van Gorreana - met gelegenheid tot proeven van de verschillende soorten thee.

Dag 5 - Avontuur in Sete Cidades (fietsen + kajak)
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen.
Vandaag ontdekt u de westkant van São Miguel. De sprookjesachtige tweelingmeren van Sete Cidades zijn de meest bekende en legendarische van het eiland. Tijd om af te dalen naar de kraterbodem voor een fietstochtje rond en een kajaktocht op het meer. Dit is absoluut de beste manier om de energie en de schoonheid van deze plek te ervaren. Als lunch is er een heerlijke picknick aan de oever van het meer. In de namiddag rit terug langs de zuidkust met stop in Ferraria, een heerlijke natuurlijke badplaats waar het zeewater wordt verwarmd door een vulkanische spleet.
De ideale afsluiter van deze avontuurlijke dag!

Dag 6 - Jeepsafari Lagoa do Fogo & Caldeira Velha
Pick-up aan het hotel in Ponta Delgada. 
Deze mooie tour van een halve dag gaat off road door bergen en laagvlaktes en neemt u mee naar het natuurreservaat van Lagoa do Fogo waar de natuur op haar best is. De adembenemende uitzichten die u krijgt vanop de kraterrand zijn een must om te fotograferen! Verder naar Caldeira Velha, een warme waterval waar u een dipje kan nemen en genieten van het warme water.

Dag 7 - Canyoning + tour in Nordeste (per minivan of jeep safari)
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Lunch in lokaal restaurant inbegrepen.
Nordeste, gelegen in het uiterste oosten, wordt beschouwd als de mooiste streek van het eiland en ook wel als de bloemrijkste streek van Europa. We starten deze spannende dag met de canyoning-activiteit in het natuurpark Ribeira dos Caldeirões. Je zal springen, glijden en abseilen in de wilde natuur waarbij je afdaalt langs de rivier die uit de bergen stroomt, omringd door endemische bossen.
Na de lunch verder naar het Priolo Environmental Center met een bezoek aan de interactieve tentoonstelling over de bergketen van de Serra da Tronqueira met zijn fauna en flora en in het bijzonder de Priolo (soort vink) die men enkel terugvindt op het eiland São Miguel. Mogelijkheid tot bezoek aan de nabijgelegen tuin met endemische planten. Lunch in een lokaal restaurant van Nordeste.
Op de terugweg wordt er nog gestopt aan verschillende uitkijkpunten over de kuststreek en Povoação.

Dag 8 - Terugvlucht of verlenging
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel. Verlenging op São Miguel of een ander eiland mogelijk.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Avontuur op São Miguel

AZ-AVSM7-FU

2019

Volwassene

524,00
Kind < 12 jaar 389,00

Prijzen per persoon - min. 2 deelnemers vereist

Prijzen enkel geldig indien hotel geboekt via Adagio.
Bij reservaties van enkel het pakket (zonder vluchten of hotel): €20 extra per persoon 

Inbegrepen
- alle activiteiten en excursies zoals vermeld in het programma (met pick-up aan de hotels in Ponta  Delgada)
- luchthaventransfers naar en van hotels in Ponta Delgada (andere hotels mits toeslag)
- lunch tijdens de dagexcursies

Maaltijden 
- picknicklunch op dag 2 en 5: sandwich of salade, cupcake of energiereep, fruit, water en fruitsap
- cozidolunch op dag 4: voorgerecht, cozido, dessert en drank inbegrepen. De cozido bestaat uit runds- en varkensvlees, kip, pikante worst, bloedworst, gewone en zoete aardappelen, wortelen, kool, groene boerenkool. Dit allemaal gegaard met natuurlijke stoom gedurende 6 uur.
- lunch in een lokaal restaurant op dag 3 en 7: voorgerecht, vis of vlees, dessert en drank inbegrepen

Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- alle niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting 
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen