Home > Bestemmingen > Europa > Azoren > Actieve vakanties Azoren > Actief São Miguel - K

Actief São Miguel - K

Terug

programma - 5 dagen / 4 nachten

Dag 1 - Aankomst São Miguel
Onthaal op de luchthaven en transfer naar het hotel in Ponta Delgada. Rest van de dag vrij.

Dag 2 - Wandeling Sete Cidades & Jeepsafari Lagoa do Fogo & Caldeira Velha
Pick-up aan het hotel in Ponta Delgada. Picknicklunch inbegrepen. 
Afstand wandeling: 7km - Duur: 2u00 - Niveau: makkelijk

De wandeling begint aan het adembenemende uitkijkpunt Vista do Rei, waar u uitleg krijgt over de geologische formatie van de krater van Sete Cidades. Daarna wandelt u over een onverhard pad langs de kraterrand. De uitzichten zijn weids - rechts ligt de krater met de tweelingmeren en links de zee en verschillende kustdorpjes. Het pad eindigt in het centrum van het dorp waar u kan genieten van een welverdiende picknicklunch.
Aansluitend jeepsafari naar het Fogo-meer en de warme waterval van Caldeira Velha. Deze mooie tour gaat off road door bergen en laagvlaktes en neemt u mee naar het natuurreservaat van Lagoa do Fogo waar de natuur op haar best is. De adembenemende uitzichten die u krijgt vanop de kraterrand zijn een must om te fotograferen! Verder naar Caldeira Velha, een warme waterval waar u een dipje kan nemen en genieten van het warme water.

Dag 3 - Thematour naar Furnas (per jeep of minivan + lichte wandeling)
Pick-up en drop off aan het hotel in Ponta Delgada. Cozido-lunch inbegrepen.
We nodigen u uit om de vulkanische oorsprong van het eiland te voelen en beleven.
De tour begint aan de Caldeiras van Lagoa das Furnas, de plaats waar de befaamde cozido wordt bereid door middel van ondergrondse stoom, en een lichte wandeling rond het meer. Tijdens deze wandeling kan u genieten van een variëteit aan endemische planten.
Daarna bezoek aan de stad Furnas met haar fumaroles en warmwaterbronnen met verschillende smaken. Dan kan u genieten van de cozido-lunch in een lokaal restaurant.
Na de lunch bezoek aan de botanische tuinen van Terra Nostra met een buitengewone collectie van endemische planten maar ook planten van over de hele wereld die zich hebben weten aan te passen aan de lokale condities. Ten slotte krijgt u de gelegenheid te baden in het warme ijzerhoudende thermaal zwembad (35°C-40°C), een heerlijke ervaring! Op de terugweg naar Ponta Delgada wordt er gestopt aan verschillende uitkijkpunten langs de noordkust en bij de theeplantage & fabriek van Gorreana - met gelegenheid tot proeven van de verschillende soorten thee.

Dag 4 - Walvisobservatie (3 uur) & vrije namiddag
Afspraak aan het Activity Center in de jachthaven van Ponta Delgada
Tijdens de boottocht heeft u de kans om meer dan 25 soorten walvisachtigen te observeren die zich in de wateren rond de Azoren ophouden. Hoewel de natuur geen garantie geeft, worden walvissen en dolfijnen regelmatig gespot tijdens deze tours, samen met schildpadden, zeevogels en andere zeefauna. Voor het vertrek krijgt u een briefing door de biologen met uitleg over de verschillende diersoorten, veiligheidsvoorschriften aan boord, hoe respect te hebben voor de dieren, hoe zich te gedragen en enkele geschiedkundige feiten. Aan boord is het verplicht een zwemvest te dragen (behalve op de catamaran). Er zijn ook regenjasjes en waterdichte broeken ter beschikking.

Dag 5 - Terugvlucht of verlenging
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel. Verlenging op São Miguel of een ander eiland mogelijk.


NOTA: de weersomstandigheden en de toestand van de zee kunnen de activiteiten beperken. Daardoor kan het schema mogelijk worden gewijzigd zodat u optimaal kan genieten van de reis.


Actief São Miguel - 4 nachten

AZ-ACTSM4-FU

2019

Volwassene 273,00
Kind < 12 jaar 164,00

Prijzen per persoon - min. 2 deelnemers vereist

Prijzen enkel geldig indien hotel geboekt via Adagio.
Bij reservaties van enkel het pakket (zonder vluchten of hotel): €20 extra per persoon

Inbegrepen
- luchthaventransfers naar en van hotels in Ponta Delgada (andere hotels mits toeslag)
- activiteiten zoals vermeld in het programma (met Engelssprekende gids en pick-up aan de hotels in Ponta Delgada behalve voor de walvisobservatie)
- lunch tijdens de dagexcursies  

Maaltijden 
- picknicklunch op dag 2: sandwich of salade, cupcake of energiereep, fruit, water en fruitsap
- cozidolunch op dag 3: voorgerecht, cozido, dessert en drank inbegrepen. De cozido bestaat uit runds- en varkensvlees, kip, pikante worst, bloedworst, gewone en zoete aardappelen, wortelen, kool, groene boerenkool. Dit allemaal gegaard met natuurlijke stoom gedurende 6 uur.

Vegetarische optie op aanvraag (minstens 24 uur voor vertrek)

Niet inbegrepen
- internationale vluchten naar en van de Azoren 
- hotelovernachtingen - hotel naar keuze uit ons ruime aanbod 
- alle niet vermelde maaltijden
- annulatie- en reisverzekering

Aanbevolen uitrusting 
comfortabele lichte kledij, sweater, regenjasje, wandelschoenen, zwempak en handdoek, hoofddeksel, zonnecrème, rugzak, drankfles om bij te vullen