Pico te paard

Terug

Het eiland Pico is nog maar sinds een paar eeuwen bewoond. Oude paden meanderen door historische dorpjes en bospaden kronkelen door koele eucalyptusbossen. Een rit door de wijngaarden van Criação Velha, een door UNESCO beschermde streek vlak naast de Atlantische Oceaan is adembenemend. Maak kennis met de hartelijke "picorotos', zoals de bewoners van dit eiland in de volksmond worden genoemd. Dit alles maakt paardrijden op Pico een onvergetelijke ervaring.

We hebben 4,5 dagen uitgestippeld om jullie het spectaculaire eiland Pico te laten ontdekken te paard. Op de laatste dag trekken jullie naar Faial om daar de noordkust te verkennen. Hoewel de paarden elke avond in een andere stopplaats blijven, keren jullie telkens terug naar onze vaste verblijfplaats. 

Programma

Dag 1 - Aankomst in Pico

Onthaal op de luchthaven en transfer per Land Rover naar een comfortabel hotel temidden van de wijngaarden. In de namiddag is er een eerste kennismaking met de paarden. 's Avonds is er tijd voor een heerlijke maaltijd in een restaurant met zicht op zee.

Dag 2 - Rit door de wijngaarden - van Criação Velha naar São Mateus

De eerste dag begint met een ritje door de wijngaarden van Pico die beschermd zijn als UNESCO Werelderfgoed. Heel typisch zijn de kleine perceeltjes omgeven door zwarte lavastenen muurtjes.
De lunch bestaat uit een typische Azoreaanse picknick aan het water.
Verder langs oude nederzettingen langs de kust om in de late namiddag aan te komen in het dorpje São Mateus. Hier zullen de paarden overnachten en worden jullie terug naar het hotel gebracht.
's Avonds kunnen jullie genieten van een tapas-diner in een restaurantje in de havenstad Madalena.

Dag 3 - De zuidkust - van São Mateus naar Lajes

Vandaag staat er een rit langs de indrukwekkende zuidkust op het progamma. Langs rotsen en kliffen leidt de weg naar het walvisvaardersstadje Lajes do Pico. Je kan genieten van de zilte zeelucht en een uitzicht over de eindeloze Atlantische Oceaan en de imposante vulkaan Pico. Langs de weg groeien wilde ananas, vijgen en ander exotisch fruit. Vlakbij een oude walvisvaardershaven is het tijd voor een picknick. Verder langs verfrissende eucalyptus en dennenbossen om in de late namiddag aan te komen in de tweede paddock. Enkele meters verder bevindt zich het mooie hotel-resort waar het diner wordt geserveerd in een gezellige atmosfeer.

Dag 4 - Oude walvisvaardersstad Lajes - van Lajes naar Campo Raso

Vandaag bezoek aan het oude walvisvaardersstadje Lajes waar je meer te weten komt over de traditie van de walvisjacht, maar wees gerust, vandaag de dag worden geen walvissen meer gedood. In plaats ervan kan men hier de beste plaatsen vinden om walvissen te observeren. 
Na een korte stadstour start de rit in draf en galop door een bos met Japanse cederbomen. 
Barbecue in de tuin van een traditioneel vissershuisje. Aan de ene kant kan je altijd de majestueuze berg Pico zien en aan de andere kant de Atlantische Oceaan. Stop aan een oude walvisuitkijkpost (Vigia) en misschien is er wel een walvis te bespeuren. Vannacht blijven de paarden op een groene wei en keren jullie terug naar het hotel.

Dag 5 - Grot Gruta das Torres - van Campo Raso naar Criação Velha

Jullie vervoegen opnieuw de paarden en beginnen de rit door een afgelegen eenzame streek. Af en toe valt een boer te bespeuren die zijn koeien van de ene naar de andere weide loodst.
Rond het middaguur aankomst aan de mysterieuze vulkanische grot waar een gids jullie door deze speciale wereld leidt. Terug in het daglicht wordt de tocht verder gezet langs de oude wijngaarden van het eiland om in de namiddag terug aan te komen bij het beginpunt van de tour, de nederzetting van Criação Velha. Vanavond wordt er afscheid genomen van Pico.
Senhor Fernando, de gastheer, bereidt een typische barbecue en samen met zijn vrouw zingen ze traditionele liedjes eigen aan het eiland Pico.

Dag 6 - Madalena en ferry van Pico naar Faial

Vroeg in de morgen leidt een korte rit naar de haven van Madalena. De paarden zijn de attractie van de dag als jullie over het centrale plein van de stad rijden. Het cargo-schip Cecilia A ligt te wachten om de paarden over te brengen naar het eiland Faial. Jullie helpen de scheepslui om de paarden voor te bereiden voor de overtocht en nemen dan zelf de ferryboot naar Faial.
In de vroege namiddag komen jullie samen met de paarden aan bij Pátio's Lodge aan de noordkust van het eiland. Dan is het tijd voor jullie en de paarden om uit te rusten.
's Avonds bereidt chef Carla een typisch "Faial" diner in de lodge.

Dag 7 - Noordkust van Faial - dorp Ribeira Funda

Vandaag krijgen jullie een eerste indruk van Faial, een totaal ander eiland en gaan jullie op ontdekking van de noordkust. Groene weiden, smalle rivierbeddingen, wilde bossen en yamvelden. De lokale bevolking is hartelijk en altijd blij om het groepje ruiters te zien. In de vroege namiddag bereiken jullie het kleine bergdorpje Ribeira Funda.
Tijdens de picknick aan het uitkijkpunt boven een diepe vallei kan je de lokroep horen van wilde buizerds. De tocht gaat verder langs groene velden naar de kliffen van het dorpje Cedros. Na een korte stop aan de walvisuitkijkpost "Vigia dos Cedros" rijden jullie verder tot aan de lodge.
Het is tijd om afscheid te nemen van elkaar en Carla bereidt ter gelegenheid een fijn afscheidsdiner.

Dag 8 - Vertrek

Voor wie het avontuur hier eindigt is er een transfer voorzien naar de luchthaven. Onderweg wordt er gestopt aan de lokale bakkerij voor een ontbijt met vers brood, kaas, zoete lekkernijen en heerlijke koffie. Vertrek van de ochtendvlucht naar Lissabon waar je een aansluitende vlucht neemt naar Brussel/Amsterdam.

Geen koffers pakken - altijd terug naar dezelfde accommodatie
4 dagen paardrijden elk 4-5 uur per dag (20-25 km)
1 dag paardrijden van 1,5 uur (7 km)
1 dag paardrijden van 3 uur (14 km)
Dagelijks 300-800m hoogteverschil

Aantal deelnemers: min. 4 - max. 9

Prijzen

€1.489       Toeslag single €279 

Het is mogelijk een kamer te delen met een andere deelnemer/deelneemster op aanvraag.
Indien dit niet mogelijk is dan wordt een toeslag single aangerekend.
Dit programma kan ook voor een niet-rijdende reisgezel. In dit geval wordt de prijs verminderd met €525 (programma zonder ritten en enkel half pension)

Inbegrepen
- Alle transfers en ferry-overtochten volgens het programma
- 6 dagen paardrijden met ervaren gids (Engels/Duits/Portugees sprekend)
- Dagelijkse briefing over het traject
- Goed getrainde paarden (Lusitano en Cruzado Portugees)
- Speciale uitrusting (Prestige Trekker zadel)
- 7 nachten in een dubbel kamer met privébadkamer, lounge met open haard, tuin, gratis WLAN
- 7 x ontbijt, 6 x lunchbag of lunch, 7 x diner geselecteerde dranken inbegrepen

Niet inbegrepen
- Vluchten naar en van de Azoren (we zoeken voor u het best beschikbare tarief)
- Extra activiteiten
- Bezoek aan het Interpretatiecentrum van Capelinhos
- Australische regenjas - kan ter plaatse gehuurd worden voor €5/dag
- Alle maaltijden en dranken niet vermeld 
- Fooien en andere persoonlijke uitgaven
- Reisverzekering

Opmerkingen

- Minimum leeftijd 16 jaar (voor kinderen jonger dan 16 jaar toelating enkel na individuele consultatie)
- Max. toegelaten gewicht van de ruiter: 95 kg
- Van de ruiters wordt verwacht dat ze helpen bij het voederen van de paarden, het opzadelen en het reinigen van de persoonlijke uitrusting.
- Mee te brengen: waterdichte rijschoenen, wind- en waterdichte jas en broek, helm, kleine heropvulbare fles. Regenjassen kunnen worden gehuurd aan €5/dag
- Ruiteruitrusting is gratis tot 10 kg op de vluchten van SATA